Het is misschien wel de grootste eyecatcher van de badkamer of toiletruimte: de spiegel. Letterlijk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat we gemiddeld wel 38 keer per dag in de spiegel kijken. Het is dus niet geheel onbelangrijk dat u de juiste spiegel kiest. Voor advies over het kiezen van de juiste spiegel én de verschillende soorten spiegels bent u hier aan het juiste adres!

 

Extra ruimte creëren

Het kiezen van een spiegel hangt allereerst af van de ruimte die u heeft. Heeft u weinig ruimte? Dan kan bijvoorbeeld een spiegelkast een goede uitkomst zijn. Met een spiegelkast creëert u extra opbergruimte zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Zo is het misschien toch niet nodig om die extra kast aan te schaffen.

Bekijk alle spiegelkasten >

 

Waarom spiegelverlichting?

Om er echt een blikvanger van te maken, zou u eventueel ook kunnen kiezen voor een spiegel met verlichting. Naast het feit dat dit er natuurlijk mooi uitziet, is het ook nog eens functioneel. We maken hierbij onderscheid tussen directe en indirecte verlichting. Directe verlichting, op de spiegel, zorgt voor minder schaduw op het gezicht. Dit is essentieel tijdens bijvoorbeeld het opmaken of scheren. Het beste licht krijgt u met een brede lijn licht over de spiegel én aan de zijkanten. Indirecte verlichting zorgt voor meer sfeer, dit kan gecreëerd worden door middel van licht achter de spiegel. Op deze manier schijnt het licht sfeervol langs de wanden. Het is eventueel ook mogelijk om losse verlichting te kopen voor de spiegel. Houd er ook hierbij weer rekening mee dat u het beste licht krijgt als er een brede balk licht boven de spiegel hangt.

 

Bekijk spiegels met verlichting >
Bekijk losse spiegelverlichting >

 

Geen beslagen spiegel meer

Vindt u het vervelend dat de spiegel steeds beslaat na het douchen? Dan kunt u het beste kiezen voor een spiegel met spiegelverwarming. U kunt voor gemak kiezen, door een spiegel te zoeken met geïntegreerde spiegelverwarming, of voor losse verwarmingselementen gaan. Wilt u met één klik klaar zijn? Dan kunt u het beste kiezen voor een spiegel met zowel spiegelverwarming als spiegelverlichting. Mocht u wel kiezen voor de losse anti-condens spiegelverwarmingselementen, houd dan rekening met onderstaande punten:

    • Spiegelverwarming wordt aan de achterzijde van de spiegel aangebracht.
    • Bestel de verwarmingsset iets kleiner dan het formaat van de spiegel. Er mag namelijk niet in geknipt worden en het zou zonde zijn als er aan de onderkant of zijkant een stukje uitsteekt.
    • Bespaartip: als u de spiegelverwarming aansluit op de lichtschakelaar van de badkamer, wordt de spiegel niet continu verwarmd waardoor u stroom bespaart. 

Alle spiegels met verwarming >
Assortiment spiegelverwarming >

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Om uzelf even goed van dichtbij te kunnen bekijken is een make up-spiegel wel zo handig. De make up-spiegel is er in een staande variant en een versie die aan de muur gemonteerd wordt. Bij beide versies is het mogelijk om voor een spiegel met LED verlichting en/of inzoomfunctie te kiezen. Beide functies zijn erg handig voor bijvoorbeeld opmaken of scheren. De make up-spiegel kan ook gecombineerd worden met een grote badkamerspiegel. Deze kan er bijvoorbeeld naast gehangen worden, of zelfs met een zuignap aan de spiegel vastgemaakt worden.

Alle make-up spiegels >

 

Het complete plaatje

Om het plaatje compleet te maken, kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld een planchet onder de spiegel te hangen. Dit is handig voor kleine dingen die u snel wilt kunnen pakken, zoals tandpasta en uw tandenborstel. Om er één geheel van te maken is het vaak mooi als het planchet even lang is als de wastafel of de spiegel. 

Bekijk alle spiegelonderdelen >